Kognitiv atferdsterapi for helsesykepleiere i skolehelsetjenesten
Denne utdanningen er for deg som er helsesykepleier og jobber minimum 40% i skolehelsetjenesten (grunnskole og videregående skole). Utdanningen gir en innføring i hvordan du kan anvende kunnskaper og metoder fra kognitiv atferdsterapi i helsefremmende og oppfølgende arbeid for barn og ungdom med psykiske plager.
Utdanningen tar utgangspunkt i ulike problemstillinger som du som helsesykepleier møter i ditt daglige arbeid. Sentrale temaer er engstelige barn, triste barn, selvfølelse, spiseforstyrrelse, skolevegring og sosial angst.
Gjennom studiet får du kjennskap til det teoretiske og forskningsmessige grunnlaget i kognitiv atferdsterapi. Du tilegner deg samtaleverktøy og praktiske hjelpetiltak for de hyppigst forekommende problemene som helsesykepleiere møter. Tiltakene tilpasses barnets alder og utviklingsmessige funksjonsnivå, og det legges vekt på samarbeid med foreldre og andre aktører rundt barnet.
Kognitiv terapi, som også kalles kognitiv atferdsterapi, anvendes både i det psykiske og somatiske helsetilbudet, og på andre områder som for eksempel arbeidspsykologi, stressmestring og idrettspsykologi. Prinsippene anvendes i hele behandlingskjeden – som forebygging, i skole- og allmennhelsetjenester og i poliklinisk oppfølging.
Innhold
Samling 1:
Innføring i grunnleggende kognitiv atferdsterapi m/ferdighetstrening.
Samling 2:
Innføring i grunnleggende kognitiv atferdsterapi, kognitiv atferdsterapi med barn/ungdom og foreldreinvolvering.
Samling 3:
Kognitiv atferdsterapi med engstelige barn og ungdom m/ferdighetstrening.
Samling 4:
Kognitiv atferdsterapi – gruppe. Triste og engstelige barn. Kognitiv atferdsterapi ved nedstemthet/depresjon hos ungdom. Ferdighetstrening.
Samling 5:
Kognitiv atferdsterapi ved sosial angst. Bekymringsfullt skolefravær. Ferdighetstrening.
Samling 6:
Kognitiv atferdsterapi ved spiseforstyrrelser hos barn og unge. Styrking av selvfølelse hos ungdom. Oppsummering, repetisjon, evaluering og avslutning.
Totalt 128 timer undervisning og 30 timer veiledning.
Veiledningen (30 timer) holdes utenfor kurssamlingene og deltakerne må påregne reisetid til veiledningen.
Utgifter til veiledning er ikke inkludert i kursavgiften.
Eksamen
Individuell tre -3- timers digital skriftlig eksamen. Personer med norsk som andrespråk og personer med lese- og skrivevansker kan søke om en -1- time utvidet eksamenstid. Dersom kandidaten har gyldig fravær (legeerklæring kreves), eller har strøket på eksamen, får man mulighet til å gå opp til ny eksamen en gang til. Eksamen blir arrangert påfølgende semester.
Godkjenning
Sykepleierforbundet: godkjent som meritterende med totalt 30 timer. Dette kan brukes i henhold til kurstimekravet i NSFs godkjenningsordning klinisk spesialist i sykepleie/spesialsykepleie.
Studieplan
Deltakerne får tilgang til studieplan m/pensumliste i Canvas.

Antall semestre
3 semestre
Pris
22080,-
Det faktureres med kr 7 360,- pr. semester. I tillegg kommer utgifter til 30 timer veiledning, ca kr 8 500,- (avhengig av antall deltakere i veiledningsgruppen). Reise- og oppholdsutgifter for veiledere belastes kandidatene. Veileder fakturerer kandidatene direkte. Kursavgiften indeksreguleres 1. januar.
Krav til deltakelse
Opptakskrav til denne utdanningen er gjennomført helsesykepleierutdanning og minimum 1 års erfaring fra skolehelsetjeneste. Deltaker må være i minimum 40% stilling i skolehelsetjenesten gjennom hele utdanningen.
Hvis dette kriteriet faller bort underveis i utdanningen pga endrede arbeidsoppgaver, permisjon o.a, må utdanningen søkes utsatt.
Utenlandske vitnemål: Før vurdering av opptak i NFKT, må det det legges ved godkjenning av høyere utdanning (bachelor, master eller doktorgrad) fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.
*NFKT forbeholder seg retten til å avlyse videreutdanningen ved for få påmeldte.
Kontakt
Lurer du på noe om utdanningen? Kontakt oss eller les våre ofte stilte spørsmål
Fortløpende påmelding.
Begrenset antall plasser.
Oppstart av utdanningen
Kognitiv atferdsterapi for helsesykepleiere i skolehelsetjenesten
Finner du ikke et utdanningstilbud i nærheten av deg?
Nyhetsbrev
Hold deg oppdatert på siste nytt om våre utdanninger, fagseminarer og aktiviteter.